Vanlige spørsmål

FAQ

Vanlige spørsmål og svar

Nyeste forskning viser at det er stigningen som er viktigere en tall når en leser av progesteron for ideell timing, det er også viktig å bruke maskiner som viser stor nøyaktighet. Vi anbefaler første prog test fra dag 7 i løpetiden.  På denne måten får en et godt referansepunkt og en god stigningskurve.  

Vi anbefaler ikke bruk av hurtigtester da de viser noe unøyaktighet i sine resultater.

Ja, hos oss kan du importere, eksportere, inseminere, teste og lagre så mye du vil og registrere valper i NKK eller andre register verden over, på lik linje som fra andre sædbanker. 

Vi blir stadig påminnet om fra dere om at det er en liten feilinformasjon ved NKK sine hjemmesider som kan mistolkes til at de har monopol i markedet og at en må søke dit for import og lagring i Norge, dette stemmer ikke. NKK de er informert om at de burde omformulere teksten i sin brosjyre, slik at du får korrekt info, om at du står fritt til å velge hvilken sædbank du ønsker i Norge. 

Ps, Sires On Ice Norway er ikke første sædbank som står selvstendig, det har vært lagret ved andre sædbanker i lang tid. Som f.eks i Trondheim.

Vi tilbyr et utvalg av veterinærtjenester i forbindelse med vår reproduksjonsklinikk har utvidet veterinærdel.

Vi har høy kvalitet, dyktige veterinærer og fornuftige priser. Vi har generelle konsultasjoner for hund og katt, Tannrens, Operasjoner i anestesi med full overvåkning, og kan vi ikke hjelpe er vi ikke redd for å henvise til andre klinikker. 

 

Sires On Ice er en del av et internasjonalt selskap, i Usa og Australia, med fler land er pellets den mest brukte lagringsformen. Strå er billigere og enkelt å fryse ned i, men pellets gir meget gode resultater og bevarer kvalitet på en bedre måte da hele prosessen går raskere. I Norden har strå lenge vært eneste alternativ her, men nå kan en velge. Og spørsmålet får vi stadig. Hva er forskjell på strå og pellets? Forskjellen er lagringsenheten, Et strå er ikke en måleenhet, det er en lagringsenhet. Det sier ikke noen ting om hva som er lagret inni og du kan ikke estimere at et strå er så mye, en må se på tallene som ligger bak. En kan dele opp en tapping så mye en ønsker, en vial inneholder et visst antall pellets, og kan deles opp til en hver tid, men det er tallene bak som teller, størrelse på hund osv. Her er det mange faktorer å ta hensyn til. Hør med våre assistenter eller  semintekniker om du lurer på hva du har lagret hos oss, for dokumenter fra andre klinikker ber vi deg finne frem dokumentasjon på antall millioner celler per ml, motilitet og levbarhet etter nedfrysning. Så kan vi hjelpe deg med å estimere hva du trenger.  En vial blir ofte lagret som frossen sæd nok til en anbefalt inseminasjon for den rasen det gjelder. Enkelt og greit.

Ja, du kan importere, eksportere, fryse og lagre, Inseminere og teste hos oss med alle lovlige raser i Norge. Når en rase har et ekstra krav, som f.eks staffordshire bull terrier som krever blodprøve til blodtypelaboratoriet, så kan denne prøven sendes inn av hvilken som helst veterinær. Du kan altså bruke oss på lik linje med alle andre sædbanker eller veterinærkontorer. Velkommen. 

Vår klinikk har booking for alle timer, det er ikke noen drop inn timer hos oss. 

Men, vi kan som oftest finne tid på kort varsel, noen dager er det stor pågang og da må en beregne litt ventetid. 

Vi prioriterer alltid det som haster, men ring oss! 

 

Ja, det kan vi, men husk at noen ganger er det rimeligere for deg å komme til oss. Har du kennel med mange hunder du vil ha frosset fra osv, da er det klart vi kan komme, er det en klubb eller arrangement, da er det ikke noe problem. Men vi kan ikke kjøre hjem til enkeltpersoner for blodprøver, inseminasjoner osv uten tillegg i pris. Ved slike henvendelser, må vi estimere pris for kjøring, og veterinæren/teknikerens tid for arbeidet i tillegg. 

Møt oss gjerne der vi er, på arrangement eller book oss inn når du bor på veien til et arrangement du ser vi skal til.